
Wieniec świąteczny z dodatkami pomarańczy? Pokażemy Ci jak szybko i sprawnie go przygotować.
Wprowadzanie naturalnych elementów do domu w okresie świątecznym to jeden z naszych faworytów. Jeśli potrafimy je sami tworzyć jeszcze lepiej – gałązki i szyszki to piękne naturalne ozdoby, które urozmaicają świąteczne wnętrze domu, ale to nie jedyne naturalne ozdoby – suszone cytrusy świetnie sprawdzą się w świątecznych wiankach.
Banalnie proste przygotowanie cytrusów do ozdób świątecznych
Pamiętasz, jak jako dziecko w przedszkolu tworzyliście świąteczne ozdoby ? Kolorowe laurki, obrazki, ale też prace manualne są tym, co dobrze pamiętamy. Szczególnie bogaty w prace plastyczne był grudzień, gdzie świąteczne arcydzieła tworzone były z przygotowanych najczęściej naturalnych ozdób. Z pewnością kolorowe pomarańcze z goździkami, nie przeżyły do lat dzisiejszych. Jednak nie ma co się smucić, ponieważ możemy przez chwilę poczuć się jak dziecko, wracając do pracy z naturalnymi ozdobami, przygotowując je w banalnie prosty sposób.Sposób na przygotowanie pomarańczy do wianka świątecznego
Szukasz najprostszego sposobu na przygotowanie pomarańczy suszonej, tak, aby móc zaangażować w to całą rodzinę? Z pewnością zależy Ci na czasie, tak aby szybko i w przyjemny sposób przygotować podczas jednego wieczoru, gdy cała rodzina będzie miała na to czas. Jednym z najłatwiejszych i naszym ulubionym sposobem na przygotowanie pomarańczy do wianka czy na choinkę jest suszenie pomarańczy w piekarniku. W nieco ponad godzinę cienkie plastry pomarańczy są gotowe, a ty możesz przejść do dekoracji !Czego będziesz potrzebował do suszenia pomarańczy ?
- Blaszka do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia
- Pomarańcze
- Goździki do dekoracji i zapachu